Какво ще се случи при минус 295 градуса ?!
31.01.2016 , 22:53+20°C – Гърците си обличат пуловерите (ако ги намерят).

+15°C – В Хавай си включват отоплението (ако го имат).

+10°C – Американците започват да треперят, руснаците сеят царевица.

+5°C – Можете да видите дъха си. Италианските коли спират да палят. Норвежците се къпят на открито. Руснаците си отварят прозорците.

0°C – Водата замръзва в Америка, но едва започва да се сгъстява в Русия.

-5°C – Френските коли спират да палят.

-10°C – Започвате да планирате пътуване до Австралия.

-15°C – Котката ви настоява да спи във вашето легло. Норвежците си обличат пуловерите.

-18°C – В Ню Йорк засилват отоплението на максимум. Руснаците излизат за последен пикник за сезона.

-20°C – Американските коли спират да палят. В Аляска започват да носят ризи с дълги ръкави.

-25°C – Немските коли спират да палят. Повечето хавайци са мъртви.

-30°C – Политиците започват да говорят за бездомните. Котката ви вече иска да спи в пижамата ви.

-35°C – Твърде студено е за мислене. Японските коли спират да палят.

-40°C – Планирате да си вземете двуседмична гореща вана. Шведските коли спират да палят. Чукчата псува на майка, рита гумата на Волвото, пали Ладата и заминава.

-42°C – Трафикът в Европа замира. Руснаците ядат сладолед.

-45°C – Политиците започват да правят нещо даже и за бездомните.

-50°C – Клепачите ви залепват, щом мигнете. В Аляска хората си затварят прозорците на баните.

-60°C – Полярните мечки започват да мигрират на юг.

-70°C – Адът замръзва.

-73°C – Финландските специални служби евакуират Дядо Коледа от Лапландия. Руснаците си слагат кожените шапки.

-80°C – Адвокатите си прибират ръцете в собствените джобове.

-114°C – Етиловият алкохол замръзва. Руснаците не са много щастливи.

-273°C – Абсолютната нула. Атомите спират да се движат. Руснаците обуват ботуши.

-295°C –Руснаците признават, че е малко студеничко и си поръчват още една водка на клечка.

Русия 'СЛУЧАЙНО' показа 'Цар торпедо' - отговор на американската ПР
12.11.2015 , 19:33


Кремълски тв канал "случайно" показа кадри от съвещанието на висшите руски военни лидери в Сочи с участието на президента Владимир Путин, на които се виждат техническите характеристики на ново застрашително руско оръжие - подводно ядрено торпедо, пише влиятелният американски новинарски сайт "Дейли бийст". Става дума за "мръсна бомба", която пръска радиация и се изстрелва от безекипажна подводница-дрон, монтирана на гърба на друга подводница, чиято задача е да нанесе гарантиран мълниеносен удар по противника.

Проектът за ядреното торпедо „Статус-6“ има далекобойност 10 000 км, калибър 1,6 метра и се движи на дълбочина 1000 метра. То е оборудвано с малогабаритен ядрен реактор, който осигурява скорост от 103-185 км/ч. По дълбочина на потапяне и скорост торпедото превъзхожда американските „Марк 54“.

Повечето експерти го смятат като продължение на Т-15. Основният поразяващ фактор на новия „Цар торпедо“ не е създаването на цунами както при Т-15, а гигантско ядрено замърсяване на крайбрежието. Това ще направи невъзможно всякаква стопанска дейност и живот в района на поражението. Новото торпедо ще бъде поставено на ядрените подводници „Белгород“ и „Хабаровск“. 
Имайки предвид, че торпедото беше представено по време на заседание на министерството на отбраната на Русия, посветено на противоракетната отбрана на САЩ, то това оръжие може да се разглежда като асиметричен отговор на американската ПРО. 

Още преди представянето на „Статус-6“ американското издание „Вашингтон пост“ получи информация от източници на Пентагона за създаването на „високоскоростно“ ядрено торпедо с „голям обсег“ с ядрен заряд от „десетки мегатонове“ с цел нанасяне на „катастрофални щети“ на САЩ. Специалистите от Пентагона заявяват, че това торпедо не може да бъде прихванато. 

 

Дали това не е просто трик, за да се вдигне шум за руската военна мощ? Проблемът е, че няма как да сме сигурни дали става дума за съществуващо оръжие или за медийна провокация, целяща да ни накара да мислим, че руският президент Владимир Путин има опасна нова "играчка" в арсенала си, отбелязва авторът Дейвид Акс.

Ако това е истина, тогава Русия е първата страна, за която е известно, че всеки момент ще се снабди с оръжие, което далече не е така разрушително, като атомната бомба, но може да разпръсква смъртоносна радиация на големи площи, превръщайки ги в необитаеми. Ако пък кадрите са "фалшиви", те са ново попълнение в дългия списък на кремълските номера в медиите, пише той. Авторът пояснява, че "мръсната бомба" се състои от взривни вещества в радиоактивна обвивка. След като се разпръснат при един обикновен взрив, те правят района на поражението задълго непригоден за живот. Акс цитира част от излъчения текст: "Новата система има за цел да поразява важни обекти от икономиката на противника в крайбрежни райони и нанася гарантирано неприемливи щети на неговата територия, създавайки обширни зони с радиоактивно заразяване".