GAMING KNIGHTS #3 – ДОКАЖИ УМЕНИЯТА СИ SUPER MARIO SPEEDRUN ТУРНИР!
14.07.2015 , 19:42


Турнирната част ще предложи връщане към емблематичната за всички геймъри игра –Super Mario. Желаещите ще могат да се включат в състезание за време, в което участниците ще имат не повече от 15 минути, за да изминат максимално много нива от света на Mario. В зоната на гейминга ще видим още турнир по Pro Evolution Soccer 2015 във формат Beat-the-Pro – най-успешният играч в дисциплината Етиен Янев ще очаква ентусиасти, които ще трябва да го победят два пъти, за да спечелят награда.

Изненадите от света на видео игрите не спират дотук – турнир по Hearthstone отново ще заеме място в сърцето на събитието, а паралелно с това ще се състои и напревара в дисциплината StarCraft 2, отново във формат Beat-the-Pro. Феновете на рейсинг игрите ще премерят сили в дисциплината Project Cars, а за по-непретенциозните геймъри ще има предизвикателство във виртуален спорт, благодарение на технологии, които улавят движенията. Резидентът във видео игрите Слави ще направи жива демонстрация на Dark Souls 2 Scholar of the First Sin.

Програмата на Gaming Knights #3 включва още демонстрации на настолни игри, демонстрация на технологията за виртуална реалност Intugame VR, куест на Нощна стража – в рамките на заведението-домакин ще бъдат разпръснати улики, които ще отвеждат участниците до разрешаване на мистериозни загадки,

DJ миксове на живо от Tormentor, както и стрийминг на всичко по-интересно на страницата на NEXT TV.

Партньори на събитията Gaming Knights са Code, НДК, BOX TV, Playstation, VBOX7, Nestle, Sony, ESL, Prestigio, Culture beat, Vivacom, Twitch, Net1, Paladium Games и Пулсар. За повече информация и участие в Gaming Knights#3, вижте тук.

 

Gaming Knights

Поредица от събития, които се организират под егидата на единственото геймърско шоу в телевизионния ефир – NEXT TV по BOX TV. Водещият Радослав Кавалджиев-Роро и компания срещат посетителите с новостите от света на технологиите и музиката, организират се демонстрации и състезания в различни гейм дисциплини. Домакин на събитията Gaming Knights е клуб Culture Beat в София, а началният час е 17:00, всеки вторник.

Турнири по електронен спорт. Още познат като състезателен гейминг, турнирите от подобен тип противопоставят най-добрите играчи в сферата на видео игрите. Състезанията протичат като тези във всеки друг спорт – участниците се надпреварват за награден фонд, достигащ дори милиони долари в някои страни, купища фенове подкрепят своите любимци, а психологическият фактор е повече от ключов.

Косплей (Cosplay). Игра с костюми, чието име идва от думите “costume” и “play”. Участниците се обличат като приказни, филмови, гейминг или аниме герои, изпипвайки до най-малкия детайл костюмите си, които често са плод на собственоръчен труд. Манията по косплей се заражда в Япония, но традиции в България също са установени.

Flappy Bird - една от най-досадните и ...
04.08.2014 , 15:00

Flappy Bird - една от най-досадните и популярни игри на годината, която бе свалена от интернет - се завърна. Играта вече носи името Flappy Birds Family и е предоставена за теглене в магазина за приложения Amazon Appstore for Android. Това означава, че поне на този етап заглавието не може да се играе на устройства с iOS и Android освен на платформата Fire TV на Amazon.
 
Както обеща създателят на играта Донг Нгуйен, новата Flappy Bird вече ни позволява да играем срещу приятел. В допълнение към това, в играта има нови препятствия под формата на духове. Според Нгуйен, въпреки промените играта не е по-лесна (и по-малко изнервяща) от оригиналната версия.
 
Играта е съвместима с уреда за дистанционно управление на Fire TV както и със самостоятелния й контролер. Тоест, този път вместо да потупваме по екрана, ще трябва да натискаме физически бутон.
 
Все още не е ясно кога новата и все така безплатна Flappy Birds Family ще стане съвместима с iOS и Android, но ще ви уведомим веднага щом разберем.