[ Updated threads · New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Форум » ПРОГРАМИРАНЕ, ДИЗАЙН И ПРОЕКТИ » Уеб програмиране » SSL
SSL
TheDjRider
Дата: Sunday, 12.01.2014, 16:44 | Съобщение # 1

Група:  

Няма спирачки
Съобщения: 282
Награди: 3
Репутация: 101
Статус: Offline
Има три основни типа SSL сертификати. Обикновени, Wildcard и EV SSL сертификати:
Обикновените SSL сертификати не могат да се използват за повече от един домейн или поддомейн. За това, ако имате нужда от SSL сертификат за друг домейн (поддомейн) трябва да си закупите отделен.
За разлика от обикновените, Wildacard SSL сертификатите са валидни за всички поддомейни на даден сайт.
Съществуват и т. нар. EV (Extended Validation) SSL сертификати. Те се издават на юридически лица и удостоверяват автентичността и произхода на фирмени уеб сайтове, което създава допълнително доверие в техните потребители. Могат да бъдат разпознати по начина на показване в браузърите. Визуализират се с допълнителна зелена лента, което ги отличава от останалите сертификати.

SSL сертификатите осигуряват високо ниво на сигурност при преноса на данни. Затова се използват за защита на лични данни, на информацията от кредитни и дебитни карти и др. Сертификатите са задължителни за електронни магазини и услуги с електронно разплащане. Използването на SSL сертификат не позволява информацията да попадне при някой, до който не е адресирана. Освен това тя е защитена от промени по време на преноса до получателя. Изпращачът и получателят могат да потвърдят идентичността на отсрещната страна и да получат увереност, че са се свързали с оригиналния източник на информация. Затова сертификатите са много подходящи за водене на официална търговска или друг вид кореспонденция.
Заедно с повишаване на сигурността при преноса на информация, SSL серификатът изгражда доверие в един сайт. Създава му имидж на сигурен информационен източник или услуга, а това винаги има положително влияние за бизнеса, свързан със сайта.
Host.bg предлага сертификати с разнообразни параметри от два реномирани доставчика. Сертификатите от GeoTrust включват парична гаранция. Клиентът може да претендира за нея, ако докаже, че е претърпял загуби в резултат на компрометиране на някой от атрибутите на защитената със съответния сертификат връзка. Удобство на GeoTrust SSL сертификатите е, че се предлагат с абонамент за срок от 5 години.
Thawte от своя страна предлага сертификат с динамично управление на степента на защита - SGC (server-gated cryptography). Целта е на всеки посетител на сайта да се предостави криптиране с максималната дължина на ключа, която клиентският софтуер може да обработи. SGC сертификатите автоматично настройват дължината на ключа и на практика осигуряват криптиране със 128 или 256-битов ключ за 99.9% от Интернет потребителите.
Wildcart версия на Rapid SSL сертификата на GeoTrust е икономична възможност за придобиване на сертификат, който е валиден за всички поддомейни на един домейн. Освен това сертификатът предоставя неограничен брой сървърни лицензи. Това означава, че може да бъде инсталиран едновременно на уеб сървър, мейл сървър, интранет сървър и т. н. За издаването на сертификата трябва да се изпълни процедура в две стъпки, което може да стане изцяло по електронен път. GeoTrust осигурява безплатно преиздаване на сертификата неограничен брой пъти по време на неговата валидност. Заедно с това клиентите могат да ползват в своите уеб страници безплатно електронен графичен печат „Secured by RapidSSL”.


Eternal Network- A different view of the world !
EternalGaming World Team - Best Gaming Teams in all world !
Eternal Order - You need somethnk try our products !
Eternal Radio - Great music is here !
Eternal Support - Find you answer !


Eternal Moto: If you are Eternal prove it, if not learn how to be !
 
Форум » ПРОГРАМИРАНЕ, ДИЗАЙН И ПРОЕКТИ » Уеб програмиране » SSL
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: