20:29
9-те най-опасни пътни участъци в БългарияДевет са най-опасните пътните участъци в България, в които има най-голяма концентрация на катастрофи с убити и ранени. Данните, изготвени от пътна полиция, обхващат периода за последните пет години и показват устойчивост на тенденцията.

Три от деветте опасни участъка са на пътя Русе-Маказа, който е с дължина 261 км, показва анализът, цитиран от „24 часа“.

Първият опасен участък е между Русе и Бяла, където на разстояние от 50 км има 7 места с концентрация на пътнотранспортни произшествия.

Между Велико Търново и Дебелец е другата инфарктна точка за шофьорите.

Третият най-опасен участък е по същия главен път между Казанлън и Стара Загора.

Един от участъците с най-много катастрофи у нас е Кресненското дефиле по пътя Видин – Кулата. Там има още един рисков участък за шофьорите – при разклона за Драгичево и Рударци.

С голяма концентрация на ПТП е пътният възел при с. Български извор на пътя София – Велико Търново.

Най-опасният участък по главния път на Дуранкулак – Малко Търново е на входа за Варна откъм Златни пясъци.

Сред рисковите отсечки от София до Варна е проходът Боаза край Търговище, където е отчетена повишена концентрация на катастрофи с жертви.

Деветият опасен участък е по второкласния път между Прохода на републиката и Гурково.

Статистиката на МВР показва, че от началото на годината до момента „войната по пътищата“ е взела 546 жертви, а ранените са над 7000. Само от началото на октомври при катастрофи са загинали 22-ма души, а 299 са пострадали. 

Category: България | Views: 584 | Added by: TheDjRider | Tags: Самоубийца, Chevrolet Lacetti Wagon, фотограф на свадьбе, Девченки держись, gdfg, Признания. | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar